Dramatis Personae

Az előző blogomat ugye megette a fríblog, sajnos mentés se volt róla, darabokban létezik, de hát nyugodjon békében. Gondoltam, most összeszedem, kikkel fogunk találkozni itt a blogban, hogy mindenki képben legyen, és ne kelljen magyarázkodnom, hogy a nénikéjének az unokatestvérének a mókusa.

Wenjun és JerryP1120775

Wenjun a kínai barátnőm, aki már akkor kint volt Svédországban, mikor én anno odakerültem. Egy koliban laktunk, és hogy rövidre fogjam, jó barátok lettünk. Őneki egy cége van kint, igazi businesswoman, svéd-kínai üzleti kapcsolatok, nyelvórák és kulturális tréningek, meg minden, ami ehhez kell. Jerry a barátja, ő informatikus. Van még egy macskájuk is, Xiaopang (=kövér cica), akire augusztusban vigyázni fogok, amíg ők Kínában családlátogatnak. Addig a lakásukért is én felelek, de mivel vettek egy házat, az övéket fogom bérelni – egy ház emeletét. Kerttel meg minden. :)

 

Birgitta és Lars-Håkan

DSCF9769Svéd szüleim – első felvonás. Birgitta asztalos, fantasztikus dolgokat csinál, Lars-Håkan pedig nem is igazán tudom, jelenleg mivel foglalkozik, grillezni nagyon tud :D Roppant vendégszerető emberek, és intelligensek, műveltek, olyan jókat lehet velük beszélgetni.

Két gyerekük van, Per Elof és Nils Anton. Nils Anton a feleségével, Jennyvel, és a babájukkal, Elvinnel dél-Svédországban laknak, Per Elof pedig művész, elképesztő dolgokat tud alkotni, éppen Firenzében tanul/tanít, de ha jól tudom, nemsokára jön vissza ő is.

 

P1120872

Annica és Bertil

Svéd szüleim – második felvonás. Előző házaspárral nagyon jó barátok. Róluk se tudom pontosan, mivel foglalkoznak jelenleg, vendéglátásból és szeretetből ők is csillagos ötösek, akárcsak Birgittáék. Annicának előző házasságból van két nagy lánya, velük ritkán találkozni, valamint van egy Martin nevű fiuk.

 

Martin – de nem az előző

Az ő szüleié a ház, ahol lakni fogok, ő lakik a földszinten, enyém pedig az emelet lesz.

 

Viviane és Hannah (meg újabban Peter, de őt nem ismerem még)P1120652

Viviane brazil, phd-zni jött Svédországba, lett egy babája, Hannah, aki kissé neveletlen, de roppant cuki. Viviane szabadidejében tortákat készít megrendelésre vagy bulikra. Peter az újdonsült párja, akivel Örnsköldsviktől (Övik a beceneve, ezt az előbb nem mondtam) kissé lejjebb költözött.

 

Nicolas

P1120759Ő ugyan nem lakik még Svédországban, de a banda oszlopos tagja, pályázott meg állást errefelé, aztán lesz ami lesz. Francia, a legjobb barátom, és mivel az előző blogban voltak félreértések, tényleg csak annyi, tudniillik a fiúkat szereti.

 

 

Reklámok

One thought on “Dramatis Personae

Csipogj te is

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s