Sankta Lucia

Luciaünneplés volt ma az iskolában, be is jöttem korábban, hogy megnézzem. Bár a svédek ugye protestánsok, és nincs valami hatalmas szentkultuszuk, Lucia valahogy belopakodott ide a télbe, fején gyertyakoszorúval, hogy világosságot hozzon a sötétségbe.

(A képekért elnézést, vakuval nem lett volna az igazi, így meg kicsit homályos, de legalább hangulatos).

A szokás nem új nekem, az egyetemen én is énekeltem egy ilyen ünnepen, sőt, az IKEA-ban is körbejártunk, és még az Ericssonhoz is bementünk, nem minden dolgozó tudott hova tenni minket, hogy az IKEA-ban karácsonyi vásárlók döbbent arcát ne is említsem. :)

A kilenP1140943cedikesek voltak felelősek a műsorért, először is bevonult Lucia, égő gyertyákkal a fején, mikor kivonult, természetesen csurom egy merő viasz volt a haja, de hát ez a price of fame. Fehér ruhában, piros övvel a derekán. Követte egy csapat lány, rajtuk is fehér, csak ezüst boa a derekukon, és a fejükön is ezüst koszorú.

A színpad előtt egy fotelben két mikulásfiú ült és várt, valamint a menetet két stjärngosse, azaz csillagfiú zárta, csúcsos sapkában.

Énekeltek kicsit a lányok, aztán mikor a fiúk dalára került a sor, bedübörgött még egy vagon stjärngosse, P1140947pont mögülem, szívinfarktust is kaptam szinte, és jót üvöltve énekeltek. Aztán az egyik miki felment a Luciához, a mikrofonzsinór beakadt mindenbe, az összes gyertyába a földön, azt rángatták egy kicsit, aztán a legbájosabb mégis az volt, mikor a szőke, kecses Lucia erőszakosan megragadta a miki kezét, amiben a papír volt, amin a szövege állt, és odarántotta maga elé, mert hát nem látta.

Aztán jött három mézeskalácsfiú énekelve, és mézeskalácsot szórva.

Az egész műP1140948sor szinte énekekből állt csak, egy csillagfiú, egy miki és egy mézeskalács elénekelték az All I want for Christmast, aztán egy miki szólóban a White Christmast, amit úgy kezdett:
“I’m dreaming of a white Christmas, with every Christmas card… NEM!!!”

 

Nehogy azt higgyétek, csak a rosszat látom és kritizálok, nagyon szép műsor volt, nagyon szép énekekkel, és ezek az apróságok sokkal emberközelibbé tették az egészet. P1140945

Utána megint adventi fika a tanáriban, és nemsokára utazom Johanhoz. Mi kellhetne még?

Bónuszként az egyik legszebb dal.

Reklámok

Csipogj te is

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s