Last Man Standing

Annyira szeretem, mikor kissé fagyos a beton, és este, a töksötétben, az utcai lámpák fényében meg-megcsillan, mintha csillámporos lenne.

Tegnap 8 fok volt reggel, ma -1. Ilyen ez a showbusiness.

Jelenleg a vonaton ülök és ingázok hazafelé, Husum állomásra érkeztem be. Ingyen van az internet, meg az iskolai laptopomat is kicserélték kisebbre (ja, nem csak ipad jár, hanem laptop is, hozzá külön képernyővel az asztalomon), így elhoztam azt, eredetileg dolgozni akartam, de most inkább blogot írni akarok, meg lehet, hogy Família Kft-t fogok nézni, ez az új passzióm, fent van youtube-on az összes, betegre röhögöm magam rajta.

Ha már iskola: meséltem, hogy van egy pihenőszoba, picike, van benne egy ágy, meg egy fotel, egy olyan ráakasztható masszázsgéppel? Amivel lehet a vállad és/vagy nyakad masszírozni? Tök menő.

Ebből ugye mindenki azt gondolja, hogy az iskola békés, a nyugalom szigete, mi? Hát nem.

Ma megyek békésen az órámra, hát ott tolong mindenki a terem előtt. Ebben nincs semmi új, mindig ott tolonganak, és versenyeznek, ki megy be először. Ma egy békés lányka mondta, hogy nyissam már, nyissam már, nem bírja ezt a stresszt. Én csak pislogok, hogy jó, mindig csődülnek, mint a csorda a szurdokban, Szimba is ott van,  de hogy stressz, meg nem bírja, meg mindjárt összeomlik?

Csoportmunka. Kiülhetnek, meg ilyesmi. Nem, ők maradnának a teremben, többen is. Pislogás vol2, mibajotokvan, úgy kell imádkozni mindig, hogy egy csoport itt maradjon, most meg ez.
Meg is kérdeztem ezt így.

– Hát de Last Man Standing van!!!

Hogy mivan? Hát, aszongya, az olyan, mint a Hunger Games. A diákönkormányzat csinálja. Aki benevez, fizet valamennyi pénzt, nemtom mennyit, 10 koronát kábé? 300 forintot mondjuk. Több, mint 200 kölyök jelentkezett.

Tegnap kihirdették a szabályokat. Meg kell egymást “ölni”, az idei év fegyvere a VÁGÓDESZKA. Tehát, kérem alássan, az iskolában a csemeték vágódeszkával flangálnak. Mindneki kapott egy nevet, akit el kell tennie láb alól úgy, hogy hozzáérinti a vágódeszkát. Kergetőznek hát a folyosón, rettegnek, Eszterkísérjleminketamásikteremhez, félek, ez követ, az követ, de mi van, ha hazudik, nem tudom, bízzak benne, jaj, idegroncs vagyok, de még csak ma kezdtük, hát ez az.

8-17 óra között lehet öldökölni. Ha eltettél valakit láb alól, akkor megkapod az ő nevét, akire épp vadászott, és így tovább. Persze simán kaphatsz vadidegent, például rá lesz írva, hogy Kovács Pityu, 11.b, és akkor te az elektronikus naplóban kikeresed az órarendjét, meg megkeresed facebookon, instagramon, mindenhol, és kergeted. Órákon nem szabad ölni, csak szünetekben, ebédkor lehet, ezért mindenki a vágódeszkát használja tálcának, aki játszik.

(Közben elhagytam Hörnefors megállóhelyet is, Nordmalingom meg már rég átutaztam. Nemsoká Umeå. Töksötét odakint).

Igen praktikus az öt óra, mondá az egyik lányka, lévén még van idő hazabuszozni valakihez, és ott eltenni láb alól.

A Last Man Staning megkapja az összes nevezési díjat, ami 2000 korona fölött van így, 70.000 forint minimum.

Még hogy számháború.

 

Reklámok

Csipogj te is

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s